Leiden Ontzet wil 1200 goedkope koopwoningen

Stadspartij Leiden Ontzet wil de gemeente verplichten om ten minste 1200 cascowoningen te bouwen die voor zo’n 60.000. euro te koop moeten worden aangeboden aan starters op de woningmarkt en studenten. De woningen zouden niet op de commerciële markt mogen worden verkocht. De goedkope woningen zouden in de vorm van hoogbouw gerealiseerd moeten worden langs de Willem de Zwijgerlaan.

“Om nu de leefbaarheid en diversiteit van deze opheenhoping van mensen te garanderen moeten deze cascowoningen dan ook verschillende doelen van bewoning of werk dienen. Zo zouden ze geschikt moeten zijn voor jonge echtparen, alleenstaanden, studenten, starters of kleinschalige ondernemers die geen plek vinden op de commerciële markt,” aldus Rene Vallentgoed van Stadspartij Leiden Ontzet. Ook mensen die maar kort in Leiden verblijven zouden in aanmerking kunnen komen voor de woningen die volgens Vallentgoed ook als crisisopvang zouden kunnen dienen voor mensen die plotseling zonder huis komen te zitten.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×