Pvda-lijsttrekker Marije van den Berg wil de aanleg van de Rijnlandroute koppelen aan de RijnGouweLijn West. (Foto's: Chris de Waard).

Pvda wil koppeling Rijnlandroute en RijnGouweLijn

Zowel de RijnGouweLijn West (naar de kust) als de Rijnlandroute (een verbindingsweg tussen de A4 en de A44) moeten er komen, daar is ook Pvda-lijsttrekker Marije van den Berg wel van overtuigd. Maar, in tegenstelling tot de Leiderdorpse VVD-lijstrekker Willem Joosten, met wie ze gisteravond in debat ging over de bereikbaarheid van Leiden en Leiderdorp, wil Van den Berg een duidelijke koppeling tussen de twee projecten. “De Rijnlandroute moeten we niet aanleggen, als de RijnGouweLijn er niet komt,” zo hield Van den Berg haar gehoor van enkele honderden ondernemers gisteren voor tijdens een verkiezingsdebat bij Heineken in Zoeterwoude.

“Als er straks huizen worden gebouwd in Valkenburg, heb je de RijnGouweLijn keihard nodig. Zonder alternatief openbaar vervoer, hoef je ook de Rijnlandroute niet aan te leggen,” aldus Van den Berg die denkt dat alléén een nieuwe weg slechts tijdelijk verlichting biedt voor de bereikbaarheid. “Dat zie je ook bij de nieuwe rijksweg A5. Het eerste jaar hielp het echt, maar nu staat iedereen ook daar in de file. Je moet de mensen een goed alternatief geven in de vorm van de RijnGouweLijn, anders krijg je ze echt de auto niet uit.”

Haar opponent in het debat, Willem Joosten, voelde niets voor zo’n koppeling en ook uit de zaal kwam weinig instemming. Iedereen is er van overtuigd dat beide voorzieningen hard nodig zijn, maar een koppeling is een garantie voor nog meer vertraging, zo is de algemene indruk.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×