(Kandidaat)raadsleden van GroenLinks trokken donderdagmiddag gewapend met vuilgrijpers en vuilniszakken het centrum door. (Foto: PR).

Ook GroenLinks veegt Leiden schoon

Nadat eerder al de VVD en het CDA de stad introkken om de straten te ontdoen van vuil, is gisteren een delegatie van GroenLinks op pad gegaan om samen met de veegploeg van De Binnenvest hun steentje bij te dragen aan een schone stad. Raadslid Anton Dronkers en drie kandidaatsraadsleden van GroenLinks verzamelden bij het Slaaphuis aan de Boommarkt. “Met de actie wil GroenLinks laten zien dat zij de Veegploeg van Stichting de Binnenvest een positief initiatief vinden en de activiteiten van harte ondersteunen”.

Sinds januari van dit jaar is het team van de veegploeg weer op sterkte. Iedere dag gaan er onder leiding van coaches van de Binnenvest, twee of drie ploegen het centrum in om de handen uit de mouwen te steken. Ronald de Vos, coördinator van de Veegploeg, vertelt dat er onder de daklozen heel veel animo is voor het vegen: “Het biedt de deelnemers structuur in hun dag en met de vergoeding die ze krijgen, kunnen ze bijvoorbeeld een maaltijd en een overnachting in het Slaaphuis betalen. En ’s ochtends drugs gebruiken is er niet bij, want we beginnen om 12:00 uur en dan moet je fris zijn. Voor een aantal deelnemers is de Veegploeg een opstap naar betaald werk en een leven met een eigen woning.”

Er zijn volgens De Vos nog meer daklozen die als veger aan de slag willen: “We willen graag uitbreiden naar andere delen van de stad, maar veel van onze cliënten hebben voetproblemen. Als we bijvoorbeeld in de Stevenshof willen vegen, kunnen we daar niet helemaal naar toe lopen. We zoeken dus nog sponsors voor het vervoer of iemand die een busje voor ons heeft”.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×