Directeur Chris Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden heeft zwart op wit dat de NS van het Leidse college het advies kreeg de huur op te zeggen. (Foto: Chris de Waard).

College achter huuropzegging Haagweg door NS

Het Leidse college heeft de NS het advies gegeven de huur op te zeggen voor het parkeerterrein aan de Haagweg. Directeur Chris Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) heeft dat zwart op wit van de Nederlandse Spoorwegen. Nadat de gemeente lange tijd tevergeefs probeerde om het bestuur van de SSL ertoe te bewegen met het parkeerterrein naar een alternatieve locatie te verhuizen, viel kort daarop ineens een huuropzeging van de NS op de mat bij de SSL. Per 1 april aanstaande moet het parkeerterrein leeg worden opgeleverd, om plaats te maken voor woningen. Aan toeval werd al langer getwijfeld en dat lijkt nu te worden bevestigd.

Directeur Verplancke vroeg de NS naar de reden van de plotselinge huuropzegging en zegt nu over een brief van de NS te beschikken, waarin wordt aangegeven dat, nu het Leidse college er niet in was geslaagd het parkeerterrein weg te krijgen, een huuropzegging door de NS de makkelijkste weg zou zijn om het terrein voor woningbouw beschikbaar te krijgen.

VVD-wethouder Rogier van der Sande reageert onsteld op het verhaal dat hij niet zegt te kennen. “Als het waar is, kan zoiets natuurlijk niet,” is het enige dat hij er donderdagavond na afloop van het politieke debat bij Heineken over kwijt wilde. CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan kende het gerucht wel al langer, maar ging er vanuit dat het niet te bewijzen was. Dat lijkt nu dus wel het geval.

Dat de verhoudingen tussen de SSL en het college op scherp staan werd eerder op de avond al duidelijk toen Peter Labrujère, voorzitter van de SSL, zich tijdens een debat over de bereikbaarheid van Leiden woedend liet ontvallen dat ‘die Hillebrand er gewoon een ongeloofelijke teringzooi van heeft gemaakt’.

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×