Leiden in Top 5 gemeenten met laagste woonlasten

Met een gemiddelde van 432 euro per jaar behoort Leiden tot de vijf steden met de laagste woonlasten. Alleen de gemeenten West-Koggenland, Ameland, Terneuzen en Goes zijn goedkoper om te wonen. Dit blijkt uit cijfers van Het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. Nadat het COELO eerder bekend had gemaakt, dat de woonlasten in Leiden de laagste waren van de 35 grote gemeenten, blijkt Leiden nu ook in het overzicht van alle gemeenten zeer goed te scoren.

Het COELO is bij de berekening uitgegaan van een meerpersoonshuishouden in een gemiddelde woning. Binnen de regio Holland Rijnland lopen de woonlasten zeer uiteen. Gemiddeld bedragen de woonlasten ongeveer 700 euro per jaar. Leiden is met 432 euro veruit het voordeligst.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×