PvdA vindt CDA-plan vrijwilligerswerk rampzalig

De PvdA zegt onaangenaam verrast te zijn door het plan van het CDA om mensen met een bijstandsuitkering ‘verplicht vrijwilligerswerk’ te laten doen zonder dat daar bemiddeling, begeleiding of beloning tegenover staat. Volgens PvdA-lijsttrekker Marije van den Berg zadelt het CDA met dit plan vrijwilligersorganisaties op met een probleem dat de gemeente moet oplossen. Tweeduizend mensen die in de bijstand zitten zouden volgens het CDA zelf op zoek moeten gaan naar tien uur vrijwilligerswerk per week. Volgens van den Berg zitten Leidse organisaties niet te wachten op bijstandsgerechtigden die dit werk moeten doen omdat ze anders de kans lopen om gekort te worden op hun uitkering.

“Vrijwilligers hebben juist meerwaarde omdat ze zich belangeloos en gemotiveerd voor een organisatie inzetten, met dit plan gaat het CDA daar helemaal aan voorbij”, aldus van den Berg. Ze vindt dat vrijwilligerswerk ook vrijwillig moet blijven. De PvdA vindt dat het doen van dit soort werk nuttig is voor Leidenaars met een bijstandsuitkering, deze mensen zouden dan ook meer rechten moeten krijgen. “Wij gaan uit van belonen, niet van straffen”, aldus van den Berg. Tenslotte vindt de PvdA dat het CDA met dit plan de toenmalige Melkertbanen, die het kabinet Balkenende heeft afgeschaft, weer in het leven wil roepen maar dan op kosten van de vrijwilligersorganisaties.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×