SP dreigt met 'wildplakken' verkiezingsposters

De Leidse SP is boos op de gemeente die zich niet aan de afspraken houdt als het gaat om het plakken van de verkiezingsposters. De gemeente beplakt de verkiezingsborden, maar heeft van de SP alleen de kleinste posters opgeplakt. “De bedoeling was dat de posters op één punt op de borden zouden worden geplakt en dat die borden daarna met poster en al zouden worden geplaatst”, zegt voorzitter Louk Rademaker. “Aan de telefoon heeft de gemeente ons verteld dat we geen A-0 posters in mochten leveren en daar hebben we ons netjes aan gehouden. Nu blijkt dat andere partijen wél dat grootste formaat hebben aangeleverd. Bovendien zijn er verkiezingsborden gesignaleerd waar helemaal geen SP-posters hangen!” Rademaker wil dat de gemeente de ‘fout’ zo snel mogelijk herstelt. “Zo niet, dan gaan we weer ‘ouderwets’ zelf plakken,” belooft Rademaker.

Enkele jaren geleden besloot de Leidse gemeenteraad dat de partijen niet meer zelf hun verkiezingsposters mochten plakken. Aanleiding waren beschuldigingen van verschillende politieke partijen die elkaar van het overplakken van elkaars posters betichtten.

Overigens neemt de SP morgen al revanche. Een ploeg van het NOS-journaal was woensdagavond aanwezig bij het campagneteam van de Leidse SP. De dag erna zijn ze mee geweest naar de actie bij de ijshal aan de Vondellaan. De campagnevoerende SP-ers zijn zondagavond te zien in het acht-uurjournaal op Nederland 1.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×