Leiden twee keer 'op de kaart'

“Eindelijk is het zover: de website www.leidenopdekaart.nl is geregistreerd, en wel door de Pvda Leiden. Bij deze wil de redactie mededelen niets met de inhoud van die site te maken te hebben,” zo staat te lezen op de Leidse muziek- en cultuurwebsite www.leidenopdekaart.tk die al ongeveer een jaar bestaat. “De politiek die op deze site bedreven wordt beperkt zich uitsluitend tot de belangen van kunstenaars en muzikanten in onze stad leiden,” aldus de makers die bewust kozen voor een gratis .tk domeinnaam in plaats van de nu door de Pvda geclaimde .nl-variant.

“We hebben er zelf uiteraard ook over nagedacht om het .nl domein te registreren, maar de kunst- en muziekscene kan binnen ons lieve stadje op zo weinig steun rekenen dat het financieel niet haalbaar zou zijn de kosten voor domeinregistratie en hosting op te brengen. Jezelf via een dure site presenteren leek ons dan ook niet gepast”.

Leiden Op De Kaart (.tk) hoopt dat er de nodige verwarring zal ontstaan tussen de Muziek- en Cultuursite van de Leidse regio en de site van de PvdA. “Als hierdoor per abuis de indruk ontstaat dat de Leidse gemeentepolitiek swingt, gaan er misschien mensen stemmen die dat anders nooit zouden doen. Wie weet leidt dat wel tot een beter muziekbeleid”, aldus Leiden Op de Kaart columnist Xavier Baudet die op de site ook de Leidse SP een lik uit de pan geeft.

“Leiden Op de Kaart gelooft niet dat de keuze van de naam voor het PvdA-programma samenhangt met de intensieve pogingen van de Leidse SP om ontevreden muziekliefhebbers aan zich te binden. “We denken dat de PvdA wel iets effectievers zou hebben verzonnen. De SP, traditioneel de gevaarlijkste concurrent ter linker zijde van de PvdA, organiseerde in november een festival annex demonstratie tegen het huidige Leidse cultuurbeleid. Dat zal de SP ongetwijfeld extra stemmen opleveren, maar of de SP genoeg doet om Leiden muzikaal gezien op de kaart te zetten valt nog te bezien,” aldus Baudet.

Hij vervolgt: “Leidenaren ergeren zich aan het gebrek aan fun in deze stad en dat hangt, behalve door een gebrek aan leuke podia, ook samen met de strenge café-sluitingstijden en geluidsnormen en daar is de SP natuurlijk de grote kampioen van, omdat de arbeider zijn nachtrust nodig heeft. Kijk, iedereen weet natuurlijk dat Jan Marijnissen van Jimi Hendrix houdt, maar dan heb je nog geen cultuurbeleid”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×