(V)luchtalarm op Stadhuisplein

Rood, de jongerenorganisatie van de SP, gaat maandag om 12.00 uur demonstreren op het Stadhuisplein. Elke eerste maandag van de maand zal Rood tijdens het testen van het luchtalarm met veel kabaal een ‘Vluchtalarm’ laten horen. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de toestand van vluchtelingen in Leiden.

“Door het keiharde beleid van minister Verdonk worden mensen wiens asielaanvraag is geweigerd uit het bevolkingsregister geschrapt. Ze hebben dan geen enkel recht meer op hulp, en hen wordt een menswaardig bestaan in Nederland onmogelijk gemaakt. Toch is het alternatief in het land van herkomst voor veel van deze mensen zo verschrikkelijk, dat ze ervoor kiezen om te blijven. Ze verdwijnen dan in de illegaliteit,” aldus Rood.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×