Brandweer: Moskee Rembrandtstraat levensgevaarlijk

De moskee in de Rembrandtstraat is levensgevaarlijk. Dat blijkt uit een controle die de brandweer onlangs hield in het gebedshuis. “Met betrekking tot de brandveiligheid is er sprake van een levensbedreigende situatie. Ook met aanpassingen in het gebouw kan geen veilige situatie geschapen worden voor de bezoekers van de moskee”. Ondanks deze situatie hoeft de moskee de deuren niet helemaal te sluiten. Wel wordt het aantal bezoekers sterk ingeperkt. Voortaan mogen er maximaal 75 mensen in de moskee deelnemen aan de wekelijkse gebedsdiensten op vrijdag. Het bestuur van de moskee wil een vergunning voor 700 personen.

Uit een inspectierapport van Adviesbureau Van Dijke blijkt dat het pand met allerlei aanpassingen geschikt gemaakt kan worden voor maximaal 325 mensen. Adviesbureau Van Dijke voert namens de gemeente de inspecties uit.

De beheerder van het pand heeft aangegeven geen grote investeringen te willen doen omdat de Stichting Moslims Groep Leiden (eigenaar en gebruiker van het pand) in onderhandeling is met de gemeente over een nieuwe locatie voor de moskee. In het Wijkontwikkelingsplan Zuidwest is in 2009 een nieuwe moskee gepland op het terrein van het ROC aan de Ter Haarkade. In de tussenliggende tijd wijkt de moskee waarschijnlijk uit naar de gymzaal van het ROC aan de Ter Haarkade.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×