Drie Leidse kunstenaars naar Rusland

In het Russische Perm wordt voor de twaalfde keer het ijs-en sneeuwsculpturenfestival georganiseerd. Perm is een stad in de Oeral en heeft 1 miljoen inwoners. Drie Leidse kunstenaars, Clazien Juffermans (professioneel beeldhouwer), Dolores Perquin en Else Smalbraak, beiden amateurbeeldhouwers, gaan naar Perm om aan het festival deel te nemen welke duurt van 13 tot 19 februari.

De uitnodiging uit Perm kwam in Leiden terecht via de Engelse stad Oxford. Oxford is één van de zustersteden van Leiden en heeft ook een stedenband met Perm. Begin december werden de eerste contacten met Perm gelegd, hetgeen uiteindelijk leidde tot een uitnodiging om mee te doen aan het jaarlijkse ijs- en sneeuwsculpturenfestival. De kunstenaars gaan een grote en koude uitdaging aan: maak van een blok sneeuw van drie bij drie bij drie een meer dan manshoge sculptuur! Voorwaarden: temperaturen tussen de min 10 en min 30 graden Celcius, géén elektrische hulpmiddelen en een volkomen onbekend gezelschap van Russische en internationale teams ‘from all over the world’.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×