Tweede Kamerlid leest voor

Morgen zal tijdens het Nationale Voorleesontbijt, SP-Kamerlid Fenna Vergeer voorlezen op de Teldersschool. Het voorleesontbijt is de aftrap voor De Nationale Voorleesdagen 2006, een twaalfdaagse campagne gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De deelnemers willen hiermee het belang van voorlezen aan peuters en kleuters onderschrijven.

De campagne loopt t/m zaterdag 11 februari. Dit jaar lezen tijdens het ontbijt ‘filmhelden’ voor in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het land. Naast acteurs en actrices zijn ook andere nationale en lokale bekendheden te gast als voorlezer. Eén van hen is SP-Kamerlid Fenna Vergeer die voorleest in haar eigen stad, Leiden. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden, aldus Fenna Vergeer.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×