Brugontwerp Leids bedrijf voorgedragen voor prijs

Het ontwerp voor een nieuwe brug in de jachthaven van Drimmelen, ontworpen door het Leidse bedrijf NPK Industrial Design, is zo bijzonder dat het wordt voorgedragen voor de Welstandprijs van de provincie Noord-Brabant. De brug moet voor het nieuwe vaarseizoen (1 april) klaar zijn. Het gaat om een beweegbare brug van metaal, een z.g.n. basculebrug. Het is de bedoeling dat de brug een fraaie blikvanger wordt.

De brug komt tussen de nieuwe en de nieuwste jachthaven te liggen en is bedoeld voor voetgangers en fietsers en krijgt een overspanning van twintig meter. Voor de damwanden komen aan weerszijden pijlers te staan. De doorvaarbreedte wordt acht meter. De doorvaarhoogte is tweeëneenhalve meter. De brug staat normaal gesproken omhoog want boten in het jachthavengebied hebben voorrang. Voor fietsers en voetgangers komen er palen. Als ze erlangs willen, duwen ze op een knop en gaat de brug naar beneden, als er op dat moment geen boot aan komt. Als het harder waait dan windkracht 7 gaat de brug ook omlaag. om schade te voorkomen

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×