Bedrijfsleven Rijnland wil extra ruimte voor bedrijven

Bedrijfsleven Rijnland, het overkoepelend orgaan van de ondernemersorganisaties: Vereniging Bedrijfsleven Duin- en Bollenstreek (VBDB), de gezamenlijke ondernemersverenigingen in de Leidse regio, de gezamenlijke ondernemersverenigingen in de Alphense regio, VNO-NCW Rijnland en de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rijnland, heeft met het ook op de naderende verkiezingen een wensenpakket opgesteld op het gebied van economie en werkgelegenheid.

Landelijk gezien scoort Rijnland op dit moment goed, maar het regionale bedrijfsleven wil deze uitgangspositie behouden en versterken. “Maar dit gaat niet vanzelf,” zo waarschuwt de Kamer van Koophandel: “De regio kent grote knelpunten in het economisch vestigingsklimaat. Ruimte voor groeiende bedrijven en nieuwe bedrijvigheid is schaars en soms zelfs helemaal niet voorhanden. De regionale infrastructuur schiet tekort en de bereikbaarheid van de regio en zijn bedrijven is absoluut ontoereikend voor het behoud van een sterke concurrentiepositie.”

Bedrijfsleven Rijnland wil dat er alles aan gedaan wordt om Rijnland economisch vitaal te houden en niet te laten afglijden naar een woonregio met steeds minder eigen economische pijlers. De ondernemers vragen daarom om regionale bestuurs- en daadkracht voor een gezonde ontwikkeling van economie en werkgelegenheid, uitbreidingsruimte voor bestaande en nieuwe bedrijven, regionale infrastructuur die aansluit op de behoefte en nieuwe ontwikkellocaties die ook meteen al goed ontsloten worden.

Ook zouden er geen nieuwe woningbouwlocaties bij moeten komen zonder dat er ook extra bedrijventerreinen bijkomen. De uitvoering van integrale regionale ontwikkelingsprojecten zoals de As Katwijk-Leiden en de Oude Rijnzone tot Bodegraven staan ook op het verlanglijstje. Tenslotte roept Bedrijfsleven Rijnland de regionale overheid op om vooral goed samen te werken met het georganiseerde bedrijfsleven.

Geen categorie Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×