Sociaal-liberale Partij doet niet mee aan verkiezingen

De Sociaal-liberale Partij van oud-D66 raadslid Wouter Kuyper doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. “Het was een race die net niet gelukt is,” zo laat Kuyper weten. “Ik heb op onze oproepen wel veel reacties gehad, maar er waren niet voldoende geschikte kandidaten voor de lijst. De gemiddelde leeftijd was 66 en ik wil er ook wat jonkies bij”. Kuyper gaat zich nu richten op de Tweede Kamerverkiezingen in 2007. Zijn Sociaal-liberale Partij is opgezet als landelijke partij en wil volgend jaar dus meedoen aan de verkiezingen. Binnenkort komt Kuyper nog wel met een Leids stemadvies: “Ik zeg nog niet welke partij we gaan adviseren, maar het wordt in elk geval geen lokale partij. Daar kan je niet op bouwen,” aldus Kuyper.

Kuyper zat van 1970 tot 1973 voor D66 in de Leidse gemeenteraad. Hij is daarna altijd lid van die partij gebleven. “Tot het congres van april vorig jaar, dat deed voor mij de deur dicht,” zo liet Kuyper vanmorgen weten.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×