Burgemeester Lenferink presenteerde vanmorgen de speciale campagneposter. (Foto: Chris de Waard).

Lenferink opent campagne gemeenteraadsverkiezingen

Vanmorgen gaf burgemeester Henri Lenferink op het stadhuis de aftrap voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen die op dinsdag 7 maart worden gehouden. Vanuit de gemeente is er één speerpunt: opkomstbevordering. Vier jaar geleden kwam ruim 55% van de Leidenaren opdagen bij de stembus. Lenferink hoopt dat aantal minimaal te evenaren. Eén van de opkomstbevorderende middelen die de gemeente daarvoor inzet is de stempas.

Deze vervangt de oude oproepingskaart en stelt Leidenaren in de gelegenheid om in elk stembureau hun stem uit te brengen. Ook zijn er voor het eerst twee nieuwe plaatsen om te stemmen: Het station Leiden Centraal en Winkelcentrum De Luifelbaan.

In tegenstelling tot de vorige verkiezingen is het niet meer mogelijk om bij verlies van de stempas met een paspoort te gaan stemmen. Wij zijn stempas kwijt is, kan tot uiterlijk maandag 6 maart 18.00 uur een nieuwe halen op het stadhuis. Wie er later achterkomt dat de pas onvindbaar is, heeft pech. De gemeente raadt iedereen dan ook aan om uiterlijk in het weekeinde voor de verkiezingen te kijken of de stempas niet kwijt is.

Zwevende kiezers kunnen hun uiteindelijke standpuntbepaling mede laten bepalen door de speciale Leidse stemwijzer die sinds vandaag op internet beschikbaar is. Ga daarvoor naar www.stemwijzer.nl/leiden/.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×