GroenLinks blijft bij spreiding van daklozen

GroenLinks houdt vast aan het daklozenbeleid zoals de partij dat heeft opgenomen in het verkiezingsprogramma. De collegepartij nam in het programma op dat dak- en thuislozen gespreid over de stad moeten worden opgevangen, maar vorige week besloot het college definitief voor een centrale opvang in het zgn. Nuon-B gebouw aan de Langegracht. “Dit is voor ons een principekwestie”, aldus lijsttrekker Jos Posthuma die het Nuon-gebouw wel wil inzetten voor een deel van de opvang. Andere plaatsen die voor GroenLinks nog altijd in beeld zijn, zijn de Leonarduskerk en de Roodenburgerstraat in de Professorenwijk.

Aanstaande woensdag eist Posthuma namens GroenLinks een verklaring van Pvda-wethouder Buijing. “Die toverde onlangs zonder goede onderbouwing het Nuon-gebouw uit de hoge hoed als centrale opvangplaats, terwijl de raad zich eerder had uitgesproken voor een over de stad gespreide opvang”.

Ook andere groepen die voor overlast in de stad zorgen, moeten op dezelfde wijze worden opgevangen, vindt Posthuma. Daarbij doelt hij op bijvoorbeeld het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein en een groep van naar schatting enkele honderden Marokkaanse jongeren in Leiden die volgens hem ofwel van de criminaliteit leven of nog thuis wonen en op de zak teren van hun ouders die zich daarom krom moeten werken. Posthuma: “Die zou je dus in hun eigen wijk moeten opvangen. Daarvoor kan bijvoorbeeld de LWO worden ingeschakeld.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×