Bescherming kustgemeenten gewaarborgd

Voor dertien badplaatsen, waaronder Katwijk en Noordwijk, wordt de bescherming van bestaande buitendijkse woongebieden aan de kust op het bestaande niveau gehandhaafd. Hierdoor zijn de gebieden ook in de toekomst beschermd tegen de stijgende zeespiegel en ontstaat er meer ruimte voor economische ontwikkeling. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. De Leidse staatssecretaris Schultz besloot vorig jaar om het beschermingsniveau in deze woongebieden aan de kust te gaan vastleggen. Dat deed zij naar aanleiding van een advies van de commissie-Poelmann. Volgens de commissie zijn de buitendijkse gebieden van de badplaatsen voldoende beschermd tegen de zee, maar is het belangrijk dit beschermingsniveau te behouden.

Omdat de dertien kustplaatsen heel verschillend zijn, geldt in iedere kustplaats een ander beschermingsniveau. Om het huidige niveau te behouden, brengt Rijkswaterstaat waar nodig extra zand aan. Als de kustgemeenten meer bescherming willen, is dat voor eigen rekening.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×