De verkiezingsposter waarmee journaliste Julliette Gilissen probeert om met voorkeurstemmen voor de VVD in de raad te komen.

Persoonlijke verkiezingscampagnes bij VVD en D66

De raadsleden Arend-Jan Sleyster (VVD) en Arjan Stoffels (D66) gaan een persoonlijke campagne voeren om bij de komende verkiezingen in de Leidse gemeenteraad gekozen te worden. Sleyster is weliswaar al verzekerd van een plek in de raad, zijn partij heeft hem op de derde plek gezet, maar hij wil liever op eigen kracht de raad in. Sleyster: “bij de vorige verkiezingen had ik 34 voorkeurstemmen. Ik heb me nu vier jaar lang ingezet en wil weten of dat gewaardeerd wordt”. Voor Stoffels liggen de zaken anders. Het D66-raadslid staat op de negende, en daarmee onverkiesbare, plaats. Het raadslid uit de Merenwijk hoopt met een actie in zijn eigen wijk alsnog via voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen te worden.

Ook journaliste Julliette Gilissen die op een dertiende plaats staat op de VVD-lijst gaat actief de boer op om met voorkeurstemmen alsnog een plek in de raad te krijgen. Gilissen zit momenteel nog niet in de gemeenteraad.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×