ChristenUnie wil RGL-besluit terugdraaien

De fractie van de ChristenUnie wil dat de Leidse gemeenteraad het instemmingsbesluit over de RijnGouweLijn van december vorig jaar in de vergadering van 31 januari terugdraait. Een dag later zal Provinciale Staten de bestuursovereenkomst met Leiden definitief goedkeuren, waarmee Leiden vast zit aan aan een RijnGouweLijn door de binnenstad, zonder dat zekerheid bestaat over het doortrekken van de lightrailverbinding naar de kust.

In december ging een meerderheid van de Leidse gemeenteraad onder voorwaarden akkoord met de komst van de RGL door Leiden. Een van die voorwaarden is dat ook het westelijke tracé (naar de kust) wordt aangelegd. Geen oost zonder west dus. De provincie lijkt nu roet in het eten te gooien. Gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhuizen (Pvda) zegt: “Wat Leiden wil, dat kan niet.” De gedeputeerde is van mening dat de Leidse wens geen enkele juridische consequentie heeft en dat Leiden gewoon vast zit aan de investering in het tracé door de binnenstad. Provinciale Staten lijken het hierin met Van Nieuwenhoven eens te zijn.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×