Al na 300 meter heeft de kopgroep van de jeugdloop zich losgemaakt van de rest van het veld. Van links naar rechts Uzoma Onwudiegwu, Mark Ravensbergen en Megan Batty. (Foto: Jurgen Kok).

Zonovergoten Runnersworld Bosloop

Onder perfecte omstandigheden is vandaag de Runnersworld Bosloop in Leiden gelopen. Dit was de tweede wedstrijd in het regionale Zorg- en Zekerheid-circuit. Start en finish waren op de baan van de organiserende vereniging Leiden Atletiek. Het fraaie winterweer (zon, weinig wind) heeft er zeker toe bijgedragen dat meer dan duizend atleten in alle leeftijdsklassen de stoute hardloopschoenen hebben aangetrokken. Zij werden daarbij aangemoedigd door minstens zoveel toeschouwers op en rond de baan en langs het parcours door de Leidse Hout en de Merenwijk. De jongsten deden mee aan de kinderloop (1 kilometer), de rest kon kiezen tussen de korte (5), midden- (10) en lange afstand (15 kilometer).

De korte afstand bij de dames werd gedomineerd door Leidse atletes. De overwinning werd opgeëist door Zakia Boutallite, met een prima eindtijd van 18 minuten 47 seconden. Zakia traint sinds kort bij Bram Wassenaar, de hoofdtrainer van Leiden Atletiek, en dat werpt kennelijk nu al zijn vruchten af.

Achter haar streden Linda van Driel van de triathlonvereniging De Zijl en Martine Hendriksen van Leiden Atletiek om de tweede plaats. Linda was Martine na een spannende eindstrijd slechts twee seconden te snel af. Bij de heren was Raymon van den Berg van Prins Hendrik (geen onbekende in onze regio) als eerste terug op de atletiekbaan, met een scherpe eindtijd van 15:36.

De plaatsen 2 tot en met 4 gingen naar atleten van de organiserende club, naar respectievelijk Vincent Anker, Michiel Molevelt en Marnix Engels. De overwinning op de middenafstand ging bij de dames naar Wendy van de Spijker van Haag Atletiek. Zij hield Diny Bosker en Aster Schueler meer dan vijf minuten achter zich. Bij de heren was – zoals vaker – Rachid Mohammadi van AV Atos de sterkste. Hij liep bijna een minuut uit op zijn achtervolgers. Oudgediende Fred Regeer redde met een achtste plaats de eer van Leiden Atletiek.

Bij de dameswedstrijd over 15 kilometer bleef alleen Brigitte Mulder van de Haagse Road Runners binnen het uur. De lange afstand bij de heren werd gewonnen door Ibrahim Aytraho, ook al van AV Atos. Zijn eindtijd lag net boven de 50 minuten, een sterke prestatie, temeer omdat Ibrahim uitkomt in de leeftijdsklasse boven 40 jaar. Dennis van der Hoeven van Leiden Atletiek bevestigde met een vijfde plaats zijn goede vorm. Dat belooft veel goeds voor de duathlons die Dennis dit jaar heeft gepland. Al met al kan Leiden Atletiek terugzien op een zeer geslaagde atletiekdag, mede dankzij de strakke westrijdorganisatie en de vele vrijwilligers.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×