De compositietekening die de politie van de bankovervaller liet maken.

Politie nog steeds op zoek naar bankovervaller

De politie is nog steeds op zoek naar de dader van de overval op de ABN-AMRO bank aan de Breestraat in Leiden. De overvaller kwam op woensdag 16 november rond 13.00 uur het bankfiliaal binnen en bedreigde de ruim 20 aanwezige klanten en personeelsleden met een vuurwapen. De man eiste geld. De buit werd in een zwarte sporttas met een opvallend rood/oranje voor- en achterkant gestopt, waarna de man er vandoor ging. Nadat de overvaller de bank had verlaten, ging hij op de Breestraat direct linskaf de Diefsteeg in.

Uit onderzoek is gebleken dat hij vermoedelijk via een kort stukje Langebrug de Arends Roelandsteeg is ingelopen en daarna via het Pieterskerkplein naar de Nieuwsteeg. Vanaf de kruising Rapenburg / Nieuwsteeg / Douzastraat weet de politie niet waar de man is gebleven. Hij kan daar in een auto of op een fiets zijn gestapt. De politie is op zoek naar getuigen die weten hoe de man is weggekomen en mogelijk met welk vervoermiddel.

De dader is een blanke man, tussen de 30 en 40 jaar oud, en was gekleed in een donkere broek en een zwarte jas. Van de man is de afgebeelde compositietekening gemaakt. De politie noemt het verder opvallend dat de man zich tijdens de overval zeer rustig gedroeg.

Herkent u de man op de compositietekening, weet u hoe de overvaller vanaf de kruising Rapenburg / Nieuwsteeg / Douzastraat is gevlucht of heeft u andere informatie over de overval op de ABN-AMRO bank aan de Breestraat, belt u dan met de recherche in Leiden via 0900-8844.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×