Gebroken bovenleidingen verlammen treinverkeer

Het treinverkeer van en naar Schiphol is vrijdag aan het begin van de avond langzaam op gang gekomen, nadat er vrijwel de hele dag geen treinen konden rijden. Van de vier beschikbare sporen zijn er rond 18.00 uur twee weer in gebruik genomen. Alleen tussen Hoofddorp en Leiden reden toen nog geen treinen. Prorail verwacht dat de dienstregeling pas zaterdagmorgen weer normaal zal zijn.

Het treinverkeer rond Schiphol kwam vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur stil te liggen, nadat bovenleidingen in de Schipholtunnel en tussen Leiden en Nieuw-Vennep braken. Op het traject Warmond, Schiphol en Amsterdam bleek over een lengte van 35 kilometer grote schade te zijn aan de bovenleiding. In de Schipholtunnel kwam de gebroken bovenleiding op een trein terecht. De machinist moest voor lichte verwondingen worden behandeld. De oorzaak van de kabelbreuken is onduidelijk. Spoorbeheerder ProRail spreekt van grote schade aan de bovenleidingen en aan twee treinen.

De vertraging bedroeg aan het begin van de avond nog ongeveer drie kwartier. ProRail verwachtte vrijdagavond nog de hele nacht nodig te hebben om alle opruimwerkzaamheden af te ronden.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×