CDA-lijsttrekker hekelt politieke uitspraken Lenferink

Afgelopen maandagavond waarschuwde Burgemeester Lenferink voor verdergaande versnippering van de Leidse politiek na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. Dat is CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan in het verkeerde keelgat geschoten. “Een dergelijke opmerking past een onafhankelijke, want benoemde (en dus niet gekozen) voorzitter van de raad niet. Alle partijen, ook degene die nog niet in de raad zitten, zouden hem even lief moeten zijn. De burgemeester doet namelijk niet mee aan deze verkiezingen. Al had hij dat nog zo graag gewild,” aldus De Haan die wel vindt dat het hier op zich om een realistische waarschuwing gaat.

“Met drie nieuwe partijen bestaat het risico dat er straks 12 kleine partijtjes in de raad zijn, maar het is aan de lijsttrekkers om iets van deze nieuwkomers te vinden.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×