Politie waarschuwt tegen flipperende inbrekers

De politie in Leiden Noord gaat in de Raadsherenbuurt (de wijk tussen de Rijnsburgerweg, de Warmonderweg en het Leidse Hout) brieven verspreiden waarin inwoners worden gewaarschuwd voor inbrekers die door middel van flipperen de woningen binnenkomen. In de staatsliedenbuurt is er de afgelopen tijd al verschillende keren ingebroken met gebruik van deze techniek. Woningen aan de Johan de Wittstraat, de Van Oldebarneveldstraat en een woning aan de Rijnsburgerweg zijn op deze wijze ’s nachts, door inbrekers bezocht.

De politie geeft in de brief een aantal tips, waaronder het afsluiten van deuren met het nachtslot. Dit maakt flipperen onmogelijk. Verder adviseert de politie mensen die wakker worden van gestommel en denken dat er een inbreker in huis is om te laten merken dat er iemand thuis is. Bijvoorbeeld door het licht aan te doen en geluid te maken.

Volgens de politie gaan inbrekers er dan liever vandoor dan een confrontatie aan te gaan. De politie zal de komende tijd extra surveilleren in de wijk.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×