Leiden 'paragnost' aangehouden

Onlangs werd bij het Centraal Station in Leiden een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden wegens diefstal. De man gaf zich uit voor paragnost, maar ging er met het geld van zijn klanten vandoor. In juli 2005 deed een Leidenaar aangifte van diefstal van een geldbedrag. De Leidenaar had gereageerd op een advertentie in de krant, waarin een man zich voordeed als paragnost. De Leidenaar maakte een afspraak. Deze verliep naar wens, waarna een tweede afspraak volgde. Bij die tweede afspraak moest de Leidenaar van de paragnost een geldbedrag van 10.000 euro in huis halen. Dit geld zou de paragnost als meditatiemiddel gebruiken, zo was zijn verklaring. De verdachte wist het geld tijdens de tweede afspraak door een wisseltruc weg te nemen. De Leidenaar kwam pas na afloop van de afspraak erachter dat zijn geld gestolen was.

De politie startte na het opnemen van de aangifte direct een onderzoek. Tijdens dat onderzoek werden ook de kranten in de gaten gehouden. Begin december plaatste de paragnost inderdaad weer een advertentie. De recherche belde met het opgegeven telefoonnummer en maakte een afspraak.

Die afspraak vond plaats op het Stationsplein in Leiden waar de verdachte onmiddellijk door de politie werd aangehouden. De man is door zijn Leidse slachtoffer herkend.

Vermoedelijk zijn meerdere mensen door de verdachte op dezelfde wijze bestolen. De politie vraagt benadeelden zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 waar gevraagd kan worden naar de recherchecoördinator van Leiden. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en wijst erop dat niet zomaar iedereen, waarmee contact is gelegd via een krantenadvertentie, te vertrouwen is.

De nepparagnost is van Afrikaanse afkomst en noemde zich in de advertenties MR. KADI en MR. RABI.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×