Gratis rondleiding Sterrenkunde

Op zondag 20 november zal om 14.00 uur en 15.00 uur een gratis sterrenkundige rondleiding gegeven worden in Museum Boerhaave. In de rondleiding zullen de ontwikkelingen en hoogtepunten in de sterrenkunde besproken worden. Voorwerpen als hemelglobes, telescopen en een enorm 17e eeuws planetarium (model van ons zonnestelsel) zullen uitgelicht worden.

Elke dag komt hij op en gaat weer onder en bijna niemand denkt er over na. De zon is er gewoon, vanzelfsprekend, een trouwe ster. Net zoals al die andere sterren en planeten die braaf meedraaien. Maar wat weten we van ze? Hoe ver zijn ze van ons vandaan? Waar zijn ze van gemaakt? En wat houdt hen in gang? Eeuwenlang hebben onderzoekers zich over dergelijke vragen gebogen. Het heelal werd driftig onderzocht. De sterrenkunde is dan ook een van de oudste wetenschappen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×