ROC Leiden start cursus “Omgaan met geld”

Steeds meer mensen hebben schulden. Televisiecommercials die het lenen van geld stimuleren verschijnen steeds vaker. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting luidt in de pers regelmatig de noodklok. Nederlanders vinden het blijkbaar moeilijk om op een verantwoorde manier met geld om te gaan. Daarom start ROC Leiden Basiseducatie een cursus “Omgaan met geld”. In de cursus worden deelnemers in acht bijeenkomsten (1 keer per week) vertrouwd gemaakt met de basisbeginselen van budgetteren. Hoe kom je rond met een beperkt budget en kun je toch bepaalde dingen doen. De eerste 12 aanmelders mogen de cursus gratis volgen.

Tijdens de bijeenkomsten vergroten de deelnemers hun kennis over rondkomen met geld. Tegelijkertijd geeft het de kans anderen te ontmoeten die met vergelijkbare (geld)problemen zitten. ROC Leiden docent Wilco Roobol: “Je kunt ook veel leren van elkaar. Het uiteindelijke resultaat van de cursus is misschien niet dat alle financiële problemen meteen zijn opgelost, maar wel dat deelnemers het vertrouwen en de kennis hebben om hun financiële situatie aan te pakken”.

Naast het cursusmateriaal wordt gebruik gemaakt van ondersteunend videomateriaal en worden actuele tips & trucs verstrekt om efficiënt met geld om te gaan. Tevens wordt de deelnemer wegwijs gemaakt op internet en worden basisvaardigheden rekenen aangeleerd en herhaald.

“Het staat nog open of de cursus in de avonduren gegeven zal worden of overdag. Dat zal in hoge mate afhangen van de voorkeur van de mensen die zich er voor aanmelden”, aldus Wilco Roobol. “Bij meer dan vijf aanmeldingen zal de cursus van start gaan op onze locatie aan de Ter Haarkade in Leiden”.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de deelnemersadministratie van de afdeling basiseducatie van ROC Leiden: Tel. 071 5824570.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×