Inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden

De politie heeft afgelopen nacht twee mannen opgepakt die bij een scholengemeenschap aan de Ter Haarkade aan het inbreken waren. Naar een derde wordt nog gezocht. De twee mannen, een 21-jarige uit Maastricht en een 27-jarige uit Leiden, werden op heterdaad na een tip van een getuige. Deze zag de mannen met een scooter en een ladder achter de struiken bij de school verdwijnen en vertrouwde dat niet. De politie sloot het schoolterrein af en startte een zoektocht.

Naast de tegen de school geplaatste ladder werd één verdachte gevonden in een kruipruimte. Op het dak van de school zaten nog twee mannen verstopt. Bij het zien van de agenten lieten zij zich via een regenpijp zo’n 5,5 meter naar beneden glijden en renden weg. Een van hen kon in zijn kraag gevat worden. De andere wist uit de handen van de agenten te blijven. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×