'Rembrandt op School' gepresenteerd

Vorige week hebben de wethouders Geertsema (Rembrandtjaar) en Hessing (Onderwijs) de brochure ‘Rembrandt op School – 2006’ gepresenteerd. De brochure, een uitgave van de dienst Cultuur en Educatie van de gemeente Leiden, beschrijft cultuureducatieve activiteiten voor het Leidse basisonderwijs, die in het kader van het herdenkingsjaar Rembrandt 400 door voornamelijk Leidse kunstorganisaties worden georganiseerd. In 2006 is het 400 jaar geleden dat Rembrandt in Leiden werd geboren. Leiden herdenkt dit met verschillende activiteiten, waaronder deze cultuureducatieve activiteiten voor het Leidse basisonderwijs.

Het aanbod in het kader van de herdenking van het geboortejaar van Rembrandt is een extra aanbod naast het gebruikelijke aanbod via bijvoorbeeld het programma Cultuur & School. De Leidse basisscholen krijgen de brochure automatisch toegestuurd en kunnen aan de meeste activiteiten gratis deelnemen.

Het activiteitenaanbod ‘Rembrandt op School’ is heel gevarieerd. Er komen verschillende kunstdisciplines aan bod, gericht op verschillende leeftijdsgroepen, en variëren van korte workshops tot projecten van meerdere lessen tot museumbezoek. Bijvoorbeeld: leerlingen uit groep 5 kunnen in Stedelijk Museum De Lakenhal kennismaken met een aantal aspecten uit het leven van hun leeftijdsgenootjes in het Leiden van de 17e eeuw. En de groepen 6 tot en met 8 kunnen tijdens 10 toneellessen op een theatrale manier het werk van de schilder leren kennen.

Organisaties die meewerken aan ‘Rembrandt op School’ zijn:

  • JeugdTheaterSchool Leiden e.o.

  • Stedelijk Museum De Lakenhal

  • Kunstgebouw

  • collectief Rembrandt’s Dochters

  • De Componeerfabriek i.s.m. Muziekschool Leiden e.o.

  • gemeente Leiden.

Leiden Rembrandt


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×