Rampenzender bereikt niet iedereen

Bij een eventuele ramp kunnen regionale radiozenders in de provincie Zuid-Holland niet alle inwoners van de provincie bereiken. Dat stelden PvdA, CDA en VVD vorige week na een bezoek aan RTV West en Radio Rijnmond. Dit slechte bereik levert volgens de partijen een onaanvaardbare situatie op. Beide regionale omroepen fungeren bij calamiteiten als rampenzender.

Via de zender kunnen de autoriteiten inwoners van Zuid-Holland informeren over de te nemen veiligheidsmaatregelen. Nu blijkt dat bewoners van het gebied in en rond Leerdam, het centrum van Den Haag, het gebied ten westen van de provinciale weg N44, grote delen van de Bollenstreek en het gebied rond Alphen de zenders niet kunnen ontvangen, ondanks de steunzender van Radio West op 89.0.

De partijen hebben het algemeen bestuur van de provincie, het college van Gedeputeerde Staten, om opheldering gevraagd. Voorlopig wil woordvoerder Ruud Koerts van de provincie geen reactie geven. “Eerst moeten de politieke partijen een antwoord krijgen.”

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×