Nieuwe jassen voor gehandicapte wandelaars VTV dankzij LRRC

Vorig jaar vierde de Leiden Road Runners Club het 15-jarig bestaan van de hardloopvereniging. Ieder lustrum wordt gevierd met een actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor een of meer goede doelen. LRRC-atleten liepen in estafettevorm per team de marathonafstand van 42 km en lieten zich daarbij sponsoren. Een deel van de opbrengst is gebruikt om een wens van de Stichting Vrije Tijd en Vorming (VTV) in vervulling te laten gaan. Deze stichting organiseert en ontwikkelt vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor hun wandelgroep wilde de stichting graag windjacks hebben en vorige week kon de groep hun nieuwe jassen aantrekken.

De wandelaars waren er erg blij mee en kwamen de jacks showen bij het clubhuis van de Leiden Road Runners Club, zodat een aantal van de leden konden zien waar ze vorig jaar al die rondjes om het sportcomplex voor gelopen hebben. De wandelgroep van VTV gaat om de week op zaterdagochtend op pad. Een van de deelneemsters vertelt: “We lopen 5 of 15 kilometer. Vandaag zijn we van de Lammenschansweg naar de Vijf Meilaan gelopen en daarna hierheen. Over twee weken gaan we naar Katwijk”.

De 20 deelnemers en hun zes begeleiders zijn nu tegen weer en wind bestand. Maar niet alleen daarvoor zijn de jacks bedoeld, ook de herkenbaarheid speelt een rol. Brigitte Fowler, werkzaam bij VTV vertelt: “Nu hoeven we alleen jacks te tellen, anders moest je ook goed naar de gezichten kijken om te zien of iedereen er nog was”. Herkenbaar en lekker warm en waterdicht, de wandelaars zijn blij met hun jassen en de Leiden Road Runners hebben dus niet voor niets hun gesponsorde rondjes gelopen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×