Net als vorig jaar neemt de sint twee weken lang zijn intrek in het Huis van Sinterklaas in De Waag. Iedereen is welkom om bij hem op bezoek te gaan. Vorig jaar deden ruim 24.000 mensen dat. (Archieffoto: Chris de Waard).

Intocht Sint Nicolaas in Leiden op 19 november

Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in Leiden om hier tijdelijk te gaan wonen. Om 12.00 uur gaat de grote Blauwpoortsbrug open en vaart de Sint met zijn stoomboot en een boot vol met Zwarte Pieten het water bij de Beestenmarkt op. Burgemeester Lenferink zal hen daar ontvangen.

 

Om 12.30 uur begint Sinterklaas aan een tour door de stad op zijn schimmel Americo. Hij wordt vergezeld door veertig Strooipieten die tweehonderd kilo pepernoten uitdelen. Kinderen kunnen gratis meerijden in een treintje. Muziekkorps FBL en de Twirlpieten openen de stoet en het Pietenhuisorkest zorgt voor een vrolijke noot. De Steppieten bewaken de old-timer met het eten voor Americo.

De route van de intocht is: Beestenmarkt, Steenstraat, Blauwpoortsbrug, Haarlemmerstraat, Pelikaanstraat, Hooigracht, Watersteeg, Hogewoerd, Breestraat, Kort Rapenburg, Boommarkt en Aalmarkt.

Vanaf 13.30 uur is er actie op het Stadhuisplein. Kinderen kunnen bijvoorbeeld gratis ponyrijden of samen met de Muziekpiet liedjes zingen. Let ook goed op de Klimpieten die uit de toren van het stadhuis komen. Om 14.30 uur neemt de Sint plaats op zijn zetel op het Stadhuisplein en ontvangt hij alle kinderen. De Leidse centrummarkt heeft ook dit jaar weer een handje geholpen: voor ieder kind is er een verrassing. De Sint vertrekt om 16.00 uur met zijn Pieten naar het Huis van Sinterklaas, waar hij vijftien dagen zal wonen.

Het Huis van Sinterklaas is prachtig ingericht en daarom nodigt de Sint alle kinderen uit om op bezoek te komen. Terwijl de ouders een kopje koffie drinken of de schilderijen van Kunst en Vliegwerk bekijken, organiseren de Pieten activiteiten voor Sinterklaas en de kinderen: samen tekeningen maken voor de slaapkamer van de Sint, helpen met cadeautjes inpakken en, op de laatste dag, een spel waarmee een Zwarte Pietendiploma te verdienen is.

Het Huis van Sinterklaas in de Waag is vanaf 20 november tot en met 4 december dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor informatie over het Huis op www.huisvansinterklaas.nl/ of bel (071) 516 18 33.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×