Zaterdagavond maakte Chris Verplancke. voorzitter van de Stichting Rembrandt Gala, in Huis ter Duin in Noordwijk bekend dat het pleintje voor het voormalige geboortehuis van Rembrandt wordt omgedoopt tot Rembrandt Plaats. Het pleintje heet nu nog Weddesteegplein en zal een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen krijgt het een nieuwe naam en wordt het heringericht, ook komt er een kunstwerk van de vermaarde Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol. Het kunstwerk wordt een eerbetoon aan de 'Jonge Rembrandt'. Het Rembrandt Gala werd zaterdagavond voor de vierde keer gehouden. In 2006 vindt de vijfde en laatste editie plaats, dan in de Pieterskerk. (Foto's: Chris de Waard).

Weddesteegplein wordt Rembrandt Plaats

Leiden Rembrandt


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×