‘Zilverrail’ vanmiddag in Leiden

Vanmiddag om 15.15 uur rijdt de Zilverrail het station Leiden Centraal binnen. Deze speciale jongerentrein rijdt tijdens de herfstvakantie ter gelegenheid van het regeringsjubileum van koningin Beatrix door heel Nederland en doet in totaal 25 stations aan. In de trein en op de stations waar de trein stopt, worden allerlei activiteiten voor jongeren georganiseerd. Zo geven alle gemeenten die de trein aandoet, jongeren de kans om hun ‘Schreeuw van de Toekomst’ kenbaar te maken. De Zilverrail is van 15.15 tot 16.45 uur in Leiden.

Op een podium voor de ingang van het station vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder een demonstratie van breakdancegroep Optima Forma en een optreden van Brainpower. In de hal van het station staan informatiestands van de gemeente Leiden, van het steunpunt vrijwilligerswerk en van Madd, een organisatie die vrijwilligerswerk onder jongeren promoot. De gemeente Leiden laat tijdens de activiteiten op het station zien hoe jongeren ideeën die ze hebben voor hun stad ook echt kunnen realiseren. Ze kunnen daarvoor gebruik maken van Wisselgeld, mits ze voldoen aan de voorwaarden om voor Wisselgeld in aanmerking te komen. Wisselgeld is een flexibel jeugdbudget voor Leidse jongeren van 12 tot 18 jaar. Aanvragen van jongeren voor een bijdrage uit Wisselgeld kunnen door de gemeente beloond worden met maximaal 1000 euro.

De Zilverrail bestaat uit negen compleet omgebouwde rijtuigen waarin tijdens de rit verschillende thema-activiteiten plaatsvinden. Eén van de rijtuigen staat in het teken van de ‘Schreeuw van de Toekomst’. Jongeren kunnen hier laten horen wat zij willen veranderen in hun gemeente. In Leiden heeft een groep jongeren uit de Stevenshof hun ‘Schreeuw’ weergegeven op een groot doek. Wethouder Alexander Geertsema zal dit doek omstreeks 15.30 uur in ontvangst nemen. Verder is hij aanwezig om met jongeren te praten over wat zij belangrijk vinden voor hun stad.

Jongeren die een stuk met de Zilverrail mee willen reizen, kunnen zich via de website www.zilverrail.nl aanmelden voor gratis kaarten. Voor de optredens en activiteiten op station Leiden Centraal is aanmelden niet nodig, de toegang is gratis.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×