Pvda-er Van Rumond volgt Pechtold op in Wageningen

Geert van Rumund wordt de nieuwe burgemeester van Wageningen. De 49-jarige wethouder in Nijmegen volgt Alexander Pechtold op, die in maart werd benoemd tot minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

De gemeenteraad van Wageningen had Van Rumund aanbevolen bij minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD). Remkes is maandag akkoord gegaan met de benoeming van Van Rumund. Tussen maart en november heeft Chris Rutten als waarnemend burgemeester gefungeerd.

Geert Van Rumund is sinds 1998 wethouder in Nijmegen. Van 1994 tot 1998 was hij fractievoorzitter van de PvdA in die stad. Hij wordt per 1 november burgemeester van Wageningen.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×