Opnieuw miljoenenverlies voor Crucell

Het Leidse bedrijf Crucell heeft over het derde kwartaal van 2005 een nettoverlies geleden van 3,6 miljoen euro. Dat heeft het biotechnologiebedrijf maandag bekendgemaakt. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder leed Crucell een verlies van 5,5 miljoen euro. Analisten rekenden op een verlies van 6,1 miljoen euro.

De omzet liep op jaarbasis op van 4,1 miljoen euro naar 9,5 miljoen euro. Dat was vooral te danken aan meer inkomsten uit servicecontracten die het Leidse bedrijf heeft lopen met grote farmaceuten als Merck en GlaxoSmithKline.

Crucell verwacht pas winst te maken als een van zijn vaccins, onder meer tegen griep, tbc en malaria, op de markt komt. Het bedrijf claimt als enige een menselijke cellijn voorbiofarmaceutische producten te hebben, waarmee op grote schaal vaccins kunnen worden geproduceerd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×