Holland Rijnland blijft Holland Rijnland

Het algemeen bestuur van de regio Holland Rijnland zal morgen niet met een voorstel voor een nieuwe naam voor de regio komen. Op verzoek van de gemeente Noordwijkerhout staat de naamgeving op de agenda van de vergadering van het algemeen bestuur. Vooral in de Bollenstreek heerst ontevredenheid over de naam Holland Rijnland. Alternatieve namen als Rijn- en Bollenstreek kregen in het verleden echter geen meerderheid. Het algemeen bestuur was gevraagd om met een voorstel te komen, maar ziet daar dus vanaf. Wel wordt het logo aangepast en komt er een ‘ondertitel’. Tijdens de vergadering worden het nieuwe beeldmerk en de ondertitel gepresenteerd.

Het Dagelijks Bestuur vindt dat de naam Holland Rijnland inmiddels al zo lang gebruikt wordt dat een wijziging in dit stadium niet meer wenselijk is. Verder heeft een rol gespeeld dat de regio een grote verscheidenheid kent. De Bollenstreek is één van de parels, maar ook de historische stad Leiden, de kuststreek, de Kagerplassen èn het Groene Hart zijn parels in deze regio.

Met het nieuwe beeldmerk en de ondertitel meent het Dagelijks Bestuur dat ‘enigszins recht wordt gedaan’ aan de gevoelens in de Bollenstreek, zonder de gevoelens in andere delen van de regio uit het oog te verliezen.

Geen categorie hr


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×