Wassenaarse burgemeester stapt tijdelijk op

De burgemeester van Wassenaar, J. van den Muijsenberg, is woensdagavond opgestapt. Aanleiding is “ongefundeerde kritiek op mijn wijze van invulling van het burgemeestersambt,” zo schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Van den Muijsenberg zegt zijn functie tijdelijk neer te leggen, omdat hij het onmogelijk acht om onder de huidige omstandigheden op een vruchtbare wijze samen te werken met het college.

De wethouders en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Wassenaar respecteren zijn besluit. Zij achten de verschillen van mening, ondanks diverse gesprekken, onoverbrugbaar. Op zeer korte termijn zal met de commissaris van de koningin in Zuid-Holland worden overlegd over de situatie.

Van den Muijsenberg is burgemeester sinds 1 september 2000. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Rotterdam.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×