Ruim 110 auto-inbraken opgelost

De Politie Haaglanden heeft in samenwerking met de Politie Hollands-Midden 110 auto-inbraken in Zoetermeer en vier inbraken in woningen in de regio Hollands-Midden opgelost. Op 27 juli werden een 14-jarige inwoner uit Voorschoten en een 18-jarige inwoner uit Leiden aangehouden tijdens een auto-inbraak in Zoetermeer. Uit onderzoek bleek dat de verdachten ook betrokken waren bij een groot aantal andere auto-inbraken die in het tweede kwartaal van 2005 in de wijk Meerzicht in Zoetermeer plaatsvonden. Ook zijn ze verantwoordelijk voor vier woning-inbraken in Hollands-Midden. In augustus werden ook een 17-jarige inwoner uit Delft, een 18 jarige inwoner uit Noordwijkerhout en een 23-jarige inwoner uit Zoetermeer aangehouden vanwege betrokkenheid bij deze inbraken.

Een aantal van de verdachten heeft de auto-inbraken en woninginbraken inmiddels bekend. Gokschulden en drang naar geld waren een motief van de verdachten. Van de buit, die hoofdzakelijk uit radio-cd spelers bestond, is nagenoeg niets terug gevonden. De verdachten zijn na hun aanhouding bij de rechter-commissaris voorgeleid en de meeste van hen zitten momenteel in voorlopige hechtenis.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×