Leidse redders in het zonnetje gezet

Burgemeester Lenferink heeft afgelopen donderdagmiddag drie Leidenaars in het zonnetje gezet die betrokken waren bij de redding van een tweetal invaliden, die met hun invalidenwagen in het water waren gereden. Mevrouw Bedrani Faiza liep op dinsdag 28 december 2004 om kwart over zeven des avonds op het Wevershof toen ze om hulp hoorde roepen. Ze trof een 52-jarige invalide man in het water van de gracht aan. Samen met de toegesnelde 64-jarige Pieter Dozy wist zij de man – die nogal zwaar was – met grote moeite boven water te houden. Het lukte uiteindelijk om de man samen met de hulp van de politie veilig op het droge te krijgen.

Op donderdag 31 maart 2005 om 21.00 uur reed een 55-jarige invalide man met zijn rolstoel achteruit het water van de Haven in. Ester de Jong (21) bedacht zich geen moment en sprong in het koude water. Van de toeschouwers had niemand nog iets ondernomen. Nadat zij de man uit zijn rolstoel had getrokken duwde zij hem naar de kant, waarop de man met hulp van de omstanders uit het water kon worden getrokken.

Voor de redding heeft het Carnegie Heldenfonds een loffelijk getuigschrift met medaille toegekend aan mevrouw Faiza en de heer Dozy. Ester de Jong kreeg voor haar redding de legpenning van de gemeente Leiden, die onlangs werd ingesteld voor personen die een moedige daad hebben verricht.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×