Een zilveren hoed als teken van waardering viel deze deelneemster ten deel. Ze liep zaterdagavond voor de 60e(!) keer de taptoe namens haar cluppie Victorie. (Foto's: Chris de Waard).

Drukte bij taptoe ondanks stromende regen

Rond half acht leek het er nog even op dat de taptoe van de verenigingen dit jaar droog zou kunnen verlopen, maar die hoop bleek kort daarop ijdel. Met bakken viel de regen uit de lucht en het duurde dan ook niet lang tot iedereen nat was tot op het bot. Vooral de allerkleinste hadden het er af en toe moeilijk mee. Tussen een haag van paraplu’s trok het lint van licht door het centrum van Leiden.

In het Van der Werfpark werd in het schijnsel van twee gemeentelijke busjes, het licht deed het niet, de krans gehesen door voorzitter Piet van Sterkenburg van de 3 October Vereeniging. Toen vanaf de overkant van het water een groep (sympathisanten van) de Initiatiefgroep Leonarduskerk leuzen begon te roepen tegen de voorgenomen ontruiming van de gekraakte kerk, zette de FBL het Wilhelmus in en ging het protest al snel verloren in de klanken van het volkslied.

Vervolgens vertrok de taptoe richting Plantsoen waar een tweede krans werd gelegd bij het Jan van Houtmonument dat wordt gesierd met de toepasselijke tekst ‘Leiden Ontzet, Holland Gered’. Aansluitend lieten de bestuursleden der 3 October Vereeniging de taptoe aan zich voorbij trekken.

Leiden 3 Oktober 2005


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×