Ondertekening samenwerkingovereenkomst met Buffalo City

Van 29 september tot 9 oktober brengt een delegatie uit Leidens zusterstad Buffalo City, onder leiding van de burgemeester Sindisile Maclean, een bezoek aan Leiden. Hoofddoel van het bezoek is het tekenen van een nieuw Memorandum of Understanding op woensdag 5 oktober. Daarnaast zijn de gasten uit Buffalo City eregast tijdens de viering van Leidens Ontzet en worden er gesprekken gevoerd met organisaties als Cordaid en Habitat. De delegatie bestaat uit de burgemeester, de voorzitter van de stedenband Buffalo City-Leiden, twee wethouders, twee raadsleden en de waarnemend gemeentesecretaris.

Eind augustus is er een delegatie uit Leiden onder leiding van wethouder Buijing naar Buffalo City afgereisd om het Memorandum of Understanding (MoU) dat getekend was in 2002 te evalueren en aan te passen. In een MoU staan afspraken samenwerking, over verwachtingen over en weer en over welke projecten de komende drie jaar uitgevoerd gaan worden.Alle nieuwe afspraken over samenwerking en projecten zijn nu vastgelegd in een nieuwe overeenkomst. Op 5 oktober wordt de inhoud van de nieuwe MoU bekend gemaakt en vindt de officiële ondertekening van dit document door burgemeester Lenferink en burgemeester Maclean plaats in de B&W-kamer in Leiden. Tijdstip: 16.00 uur.

Tijdens het bezoek aan Buffalo City is er ook veel aandacht geweest voor de inhoudelijk kant van de samenwerking. Er is overeenstemming over het starten van een nieuw driejarig regenwaterafvoerproject in Duncan Village, een sloppenwijk in Buffalo City. Het nieuwe watermanagementproject heeft als doel voorgoed een einde te maken aan de overstromingen van de rivier de Buffalo, waardoor elke keer duizenden mensen dakloos worden. Bij dit project is behalve de gemeente Leiden ook Hoogheemraadschap betrokken.

Leiden heeft sinds 1994 een stedenband met East London. Door een fusie met King Williams Town is de naam East London gewijzigd in Buffalo City. Naast deze stedenband heeft de gemeente Leiden ook stedenbanden met Juigalpa (Nicaragua), Oxford (Groot Brittanië), Krefeld (Duitsland) en Torun (Polen).

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×