Politie dreigt met foto's Katwijkse relschoppers

Relschoppers die eind augustus betrokken waren bij de ongeregeldheden op de Katwijkse kermis, moeten zich direct bij de politie melden. Zo niet, dan maakt de politie foto’s van deze personen openbaar. Dat heeft een woordvoerder woensdag bekengemaakt. In de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West van RTV West doet de politie vanavond die oproep. De politie beschikt over videobeelden van de rellen in de nacht van 27 op 28 augustus, waar tussen de 75 en honderd personen bij betrokken waren. De video wordt woensdagavond nog niet vertoond. De politie wil de relschoppers de gelegenheid geven om zichzelf te melden en zo hun foto uit de publiciteit te houden.

Gebeurt dat niet, dan zendt Team West volgende week woensdag de beelden wel uit. De foto’s die van de beelden zijn gemaakt, worden dan ook op internet geplaatst. In de uitzending van deze week roept de politie ook getuigen, die tijdens de rellen foto’s of videobeelden hebben gemaakt, op dit materiaal af te staan.

Tijdens de rellen in Katwijk keerden de relschoppers zich tegen de politie die een groep uit Lisse en een groep uit Katwijk uit elkaar probeerde te houden. Er werd met flessen, stenen en dranghekken gegooid. Pas na politieversterking uit andere plaatsen, keerde de rust terug. Vijf mensen werden aangehouden.

De politie in Rotterdam plaatste eind augustus ook al circa 250 foto’s van voetbalsupporters die betrokken waren bij rellen rond de wedstrijd Feyenoord-Ajax op internet in de hoop dat de relschoppers herkend en opgespoord konden worden. Naar aanleiding daarvan zijn ongeveer honderd personen aangehouden.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) is destijds een onderzoek begonnen of deze nieuwe manier van opsporen binnen de grenzen van de wetgeving valt. Dit onderzoek loopt nog steeds, zo liet een woordvoerder woensdag weten.

Geen categorie


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×