Driek van Vugt (rechts naast Hans Hendriks) bij zijn installatie door burgemeester Lenferink. (Archieffoto: Chris de Waard).

SP-raadslid Driek van Vugt opgestapt

Enkele maanden na zijn instalatie als raadslid voor de SP geeft Driek van Vugt er alweer de brui aan. Van Vugt kwam begin juni in de raad samen met Hans Hendriks. De twee volgden destijds Paul Day en Birgitta Dolfing op die na een interne machtstrijd binnen de SP opstapten. Van Vugt wordt nu weer opgevolgd door Dolfing die dus terugkeert in de Leidse politiek. Volgens oud-fractievoorzitter Paul Day pakt zijn partij daarmee gewoon de draad weer op van de periode voor alle perikelen.

Day zelf verwacht na de komende gemeenteraadsverkiezingen weer terug te keren in de Leidse raad. Dolfing wordt pas na het herfstreces, in de raadsvergadering van 25 oktober, opnieuw benoemd. De raadsvergadering van 11 oktober, en daarmee een snellere installatie, moet ze missen wegens verblijf in het buitenland.

Volgens Day is Van Vugt opgestapt, omdat hij te einig steun kreeg binnen de Leidse SP-afdeling. Ook het feit dat hij niet met Bastiaan Hokke, een politieke medestander van Van Vugt, in de raad kwam, maar met Hans Hendriks, zou hebben bijgedragen aan zijn snelle vertrek. Hendriks eiste enkele maanden geleden zijn zetel op en weigerde plaats te maken voor Hokke. Daarop dreigde de SP hem eerst te royeren, maar later kwam hij alsnog voor zijn partij in de raad.

Leiden spcrisis


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×