Reis door het lichaam in mensmuseum

In Oegstgeest moet een educatief museum verrijzen in de vorm van een 35 meter hoge zittende mens. Bezoekers kunnen daarin een reis maken door het menselijk lichaam. Het Wassenaarse bedrijf Reco Productions heeft hiertoe plannen ingediend bij de gemeente Oegstgeest. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde maandag een bericht hierover in het Leidsch Dagblad. Bezoekers kunnen via een route door het museum kennismaken met alle menselijke lichaamsdelen, van de darmen en de bloedvaten tot het hart en de hersenen. Het museum, dat de naam Corpus krijgt, wordt een attractie voor het hele gezin.

Reco houdt zich bezig met het ontwikkelen van tentoonstellingsconcepten. Het was ook verantwoordelijk voor de komst van Holland Experience, een driedimensionaal theater over Nederland, in Amsterdam. Wanneer Corpus de deuren opent is nog niet bekend. Daarvoor moeten eerst allerlei procedures worden doorlopen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×