Politie pakt 138 wanbetalers op

De Politie Hollands Midden treedt sinds eind juli streng op tegen mensen die een door de rechter opgelegde boete nog niet hebben betaald of nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Mensen die hun boete niet op tijd hebben betaald kunnen rekenen op een bezoekje van de politie. De wanbetaler wordt dan aangehouden en meegenomen. Vervolgens moet hij de onherroepelijke gevangenisstraf uitzitten die voor de niet betaalde boete in de plaats treedt. De politie begon met de strengere aanpak na een bericht van justitie dat er voldoende cellen beschikbaar waren. Tot voor kort moest de politie opgepakte wanbetalers vaak weer vrijlaten door gebrek aan celruimte.

Tot nu toe zijn er in de regio 138 ‘vonnisklanten’ aangehouden op een totaal van 279 openstaande vonnissen eind juli. Ook constateert de politie dat er nu vaker op tijd betaald wordt.

Sinds eind juli plant de politie Hollands Midden in alle districten van het korps aanhoudingen. Dit gebeurt in samenwerking met de afdeling Afhandeling Bekeuringen en Sancties van het korps. Agenten van de teams gaan dan langs de deuren. Na de aanhouding van een veroordeelde wanbetaler is er direct transport beschikbaar naar plaatsing in een huis van bewaring in Nederland waar de straf moet worden uitgezeten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×