Sleutelrock festival in LVC

Aanstaande vrijdag wordt in het LVC de tweede editie gehouden van het Sleutelrock festival. Vorig jaar was Sleutelrock een enorm succes. Het festival werd toen georganiseerd in de Q-Bus en alle speelden die avond belangeloos. Het festival was binnen anderhalf uur uitverkocht. Ook dit jaar verwacht het organiserende Monstermusic een grote aanloop van metal-liefhebbers. daarom is nu gekozen voor een grotere locatie; het LVC.

De zaal gaat om 19.00 uur open en de eerste band begint om 20.00 uur. De entree is tien Euro en kaarten zijn o.a. in de voorverkoop verkrijgbaar in Rockcafe Lazarus. Net als vorig jaar is Sleutelrock een benefietfestival, de opbrengst van de avond zal ten goede komen aan Stichting MS Research. De Stichting MS Research stimuleert en financiert onderzoek naar multiple sclerose. Haar doelstelling is het opsporen van de oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen.

Izegrim opent het festival, deze band speelt weldoordachte thrash voorzien van rauwe vrouwelijke vocalen. Izegrim heeft onlangs hun maxi cd ‘New World Order’ uitgebracht dus wees gewaarschuwd en kom vroeg om deze uitstekende band aan het werk te zien.

De Belgische band After All zal als tweede band te zien zijn, deze band bracht onlangs het album ‘The Vermin Breed’ uit en toerde met o.a. Anthrax, Life Of Agony, Paradise Lost, Overkill en Agent steel door Europa. De old school thrash/power metal invloeden van deze bands zijn dan ook sterk vertegenwoordigd op dit album.

De Rotterdamse metal band Thanatos vierde vorig jaar hun twintigste jubileum en is hiermee de langst bestaande extreme metal band uit Nederland. In dit jaar bracht de band ook hun uitstekende vierde album ‘Undead.Unholy.Divine’ uit met daarop heerlijk traditionele death/thrash metal met een brute agressieve zang.
 
De vage contouren van Xenomorph uit Leiden ontstonden uit de extreme death-, black- en trashmetal sfeer van eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De band bracht in 2001 hun eerste album ‘Baneful Stealth Desire’ uit, een schijf vol chaos en agressie geïnspireerd door morbide fascinaties en nachtmerries. Eindelijk na een jaar van stilte is toch het langverwachte nieuwe album ‘Necrophilia Mon Amour’ klaar en zal deze vrijdag live aan het publiek worden voorgesteld.

De metalband Orphanage geldt al sinds jaar en dag als een vaste waarde in de Nederlandse metalscene. Al vanaf het debuut “Oblivion” uit 1995 verenigt deze band invloeden uit diverse stijlen, van klassiek en gothic tot pure death metal. Ook waren zij een van de eersten bands die met zowel een grunt- als een theatrale vrouwenzang werkte. Iets wat vandaag de dag gemeengoed lijkt te zijn geworden. Na het in 2004 uitgebrachte album ‘Driven’ hebben zich een aantal bezettingswisselingen voorgedaan maar op dit moment is de band weer compleet. Zij zullen de avond waardig afsluiten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×