Administratie Leerbedrijf neemt verenigingen werk uit handen

In september gaat het ROC Leiden Administratie Leerbedrijf van start. Studenten van de opleiding EAO, richting Bedrijfsadministratie passen hun theoretische kennis onmiddellijk toe in de praktijk. Dit alles onder de dagelijkse leiding van een HBO student. In het bijzonder interessant voor bestuurders van verenigingen en non-profit organisaties in de regio. Penningmeesters van clubs hebben doorgaans de handen vol aan het voeren van een overzichtelijke administratie. Liefdewerk oud papier; van een vergoeding is meestal geen sprake. Om al die vrijwilligers te ontlasten kunnen verenigingen en andere organisaties vanaf september tegen een geringe onkostenvergoeding een beroep doen op leerlingen die vaardig zijn op het gebied van administratie en financiën. Het kantoor van het ROC Leiden Administratie Leerbedrijf is gehuisvest binnen de muren van ROC Leiden aan de Leidsedreef in Leiderdorp.

De studenten worden intern ondersteund door docenten Marja van Haestregt en Ellen Modderman, een HBO’er BE/AC/MER en extern door medewerkers van Ernst & Young en de ECABO. De voordelen voor de klant zijn aanzienlijk; verlichting van bestuurstaken doordat de studenten de tijdrovende verwerking van ledenmutaties en de financiële administratie uit handen nemen en de tijdige aanlevering van een conceptjaarrekening, dan wel periodieke rapportage van inkomsten en uitgaven.

Het ROC Leiden Administratie Leerbedrijf is opgezet om leerlingen de kans te geven hun theorie in de praktijk toe te passen. Ook krijgen zij zo de mogelijkheid om opdrachten vanuit een schoolomgeving te maken. Ze hoeven dus niet op zoek te gaan naar een bedrijf, maar kunnen solliciteren bij het leerbedrijf van ROC Leiden.

Het ROC Leiden Administratie Leerbedrijf is op werkdagen te bereiken via rocal@rocleiden.nl en 071- 5824853.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×