Prestigieuze prijs voor Leidse wetenschapper

Theoloog Bas ter Haar Romeny van de Universiteit Leiden heeft de European Young Investigators Award gewonnen en krijgt van de Europese wetenschapsorganisatie ESF 1,2 miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek. Hij mag het geld in vijf jaar besteden. Dat meldt RTV West. Ter Haar Romey maakt deel uit van een geselecteerd team van 25 jonge wetenschappers. ESF denkt dat zij in de toekomst wereldleiders zullen worden op hun wetenschapsgebied.

Naast Ter Haar Romey hebben in Nederland nog twee andere jonge wetenschappers de European Young Investigators Award gewonnen. Voor de onderzoeksprijzen legden twintig nationale wetenschapsorganisaties van zeventien Europese landen geld bij elkaar. Bij de European Science Foundation kwamen 622 aanvragen binnen, waarvan 38 uit Nederland. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het World Science Forum in Boedapest van 10 tot 12 november.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×